Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop “Inleiding Natuurlijk Bouwen”

26 mei @ 10:00 16:30

Deze ééndaagse workshop combineert het leren van de basisprincipes van het Natuurlijk Bouwen met prakijk-oefeningen Regeneratief Bouwen.

Stel je voor hoe het zou zijn om te leven in een gezond en energie-efficient huis waarvan de muren ademenen en we het hemelwater gebruiken om te wassen. En hoe het zou zijn om bij te dragen aan uitgeputte ecosystemen door te bouwen met lokale en natuurlijke materialen. Kunnen we een huis bouwen dat aan het einde van z’n levenscyclus volledig gerecycled of gecomposteerd kan worden en zo de bodem waar het op stond kan voeden?

Vanuit de principes van de permacultuur bespreken we hoe natuurlijke bouwsels meerdere functies kunnen hebben. Niet alleen het bieden van onderdak aan de menselijke bewoners, maar ook het voeden van de bodem, schuilplaats bieden aan dieren en insecten en andere ecosysteem functies. Na het doorgronden van de fundamenten en het bezichtigen van wat voorbeelden gaan we concreet oefenen met drie basale leembouw technieken (cob, leemstuc en vullaag).

€70 per persoon

Peter Plank

0652020467

Bekijk de site van Organisator

Stadsboerderij Osdorp

Botterskerksingel 30b
Amsterdam, 1069xt Nederland
+ Google Maps
%d bloggers liken dit: