Ambities voor 2020

2019 was voor Peter Plank een jaar van investeren in en landen op een nieuwe werkplek: Stadsboerderij Osdorp. Wat 2020 ons zal brengen weet nog niemand, maar met de volgende intenties en ambities gaan we proberen er iets moois en leerzaams van te maken:

Voldoening

Het weer sluiten en gezond maken van kringlopen is waar ik voldoening uit haal en waar ik me voor wil inzetten. Dat zoveel nuttigs momenteel als afval wordt weggegooid kan ik niet aanzien. Het is zo overduidelijk dat we als mens momenteel een hoop schade aanrichten aan onze enige planeet. Terwijl de natuur met de verschillende kringlopen juist zo slim is ingericht om de aarde een beetje leefbaar te houden. Voor iedereen.

Ambitie om minder ambities te hebben

Verder neem ik me ik me het volgende voor:

  • Minder ambities hebben. Allemaal leuk en aardig om ergens vol passie en energie voor te gaan. Maar is dat het wel waard als je daarmee geen tijd hebt om iemand te groeten of in te spelen op iets waardevols dat om je heen gebeurt? Dus meer leven in en aandacht voor het hier en nu!
  • Meer samenwerken op de boerderij. Met meer aandacht voor de intermenselijke relatie en het proces en minder op de uitkomst. Wat voor kwaliteit levert dat op? En wat moet ik daarvoor loslaten?
  • Uittesten “Leven van Afval” businessmodel. Klinkt heel stoer om te leven van afval, maar lukt dat ook echt? Is daar genoeg geld mee te verdienen om van rond te komen?
  • Ontdekken op welke “alternatieve” manieren je met kinderen kunt werken. De boerderij zit vol potentie om een informele relatie aan te gaan met bezoekende kinderen ipv. een ingekaderde leerling-leraar relatie. Waarin je tijdens een spontane ontmoeting kunt ingaan op hun fascinatie voor dieren en natuur, zoektocht naar zelfvertrouwen en identiteit en naar manieren om hun energie op een positieve manier kwijt te raken. Ik ben er van overtuigd dat Peter Plank als positief “role model” een hoop te bieden heeft aan de jeugd, zeker in een wijk als Osdorp. Hoe kan ik dit combineren met mijn overige activiteiten?
  • Een golfsurfplank maken van afvalhout van de Amsterdamse straten als ultiem statement van de waarde van ons afval. Maar blijft ie ook drijven?
  • Een compost toilet maken op de boerderij. Zodat leerlingen en bezoekers niet meer zo ver hoeven te lopen voor hun behoeftes. Maar vooral ook om te laten zien wat voor waarde erin schuilt. Give a shit!
  • Maak ’t met Peter Plank up-cycling workshops waarin lokale jongeren leren om zelf dingen te maken van afval.
  • Begin maken met inrichten van de “Stal tuin” tot inspirerende plek om te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van simpele milieutechnologieĆ«n die iedereen zelf kan maken.

Al met al toch wel een beetje veel ambities vind je niet? šŸ™‚

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: