Ecologische verbouwing stal Stadsboerderij Osdorp

De stadsboerderij in Osdorp heeft natuurlijk ook een stal voor de dieren. Het toeval wil dat toen Peter Plank op zoek was naar een plek om neer te strijken de boerderij op zoek was naar een nieuwe invulling van de stal. De dierenverblijven waren wel erg ruim bemeten, maar konden op andere vlakken wel wat verbeterd worden. En zo werd besloten tot een duurzame verbouwing van de stal tot combinatie van werkplaats voor Peter Plank én stal voor de dieren.

Inspirerende stadsoase

Bij haar wens om een inspirerende stadsoase te zijn hoort ook om te inspireren wbt. duurzaamheid en ecologisch bouwen. Bij de verbouwing door Peter Plank werden een aantal vernieuwende en experimentele keuzes gemaakt zoals vloerisolatie met 2.200 lege bierflesjes, kasten van snoeihout en bamboe, muurisolatie met stro, leemstuc en natuurlijk gebruik van een hoop afvalmateriaal.

Hulp van bedrijfsleven en de buurt

Tijdens de 7 maanden durende verbouwing was er gelukkig ook hulp voor de arbeidsintensieve verbouwing. Zo koos Danone ervoor om 2 dagen te komen helpen met hun team van het global office. Net op het moment dat alle muren moesten worden gevuld met stro waren dat welkome extra handen. Maar er was ook meer spontane hulp van kinderen die met hun ouders naar de boerderij kwamen en wel wilden meehelpen met scheppen, modder mixen of stro vullen. En niet te vergeten de mannen van de dagbesteding en vrijwilligers van de boerderij die interesse toonden en zelf ook wel wilden leren eco-bouwen.

Bezoek burgemeester Halsema

Toen we hoorden dat Burgemeester Femke Halsema de boerderij wilde bezoeken konden we natuurlijk niet de kans laten liggen om haar de voortgang van de verbouwing te laten zien. En haar te laten zien wat voor ambities de boerderij ook op het gebied van duurzaamheid heeft.

Wil je ook je met je team iets nuttigs komen doen op de boerderij? Of leren hoe je duurzaam kunt bouwen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de volgende workshops.

Bezig met verwerken …
Gelukt! We houden je op de hoogte!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: