Houten Surfplanken door Peter Plank

Elke golfsurfer kan zich er wel wat bij voorstellen: de pracht van het surfen op een zelfgebouwde surfplank! Maar een Peter Plank heeft natuurlijk geen kern van piepschuim, maar is gemaakt van hout als hernieuwbare grondstof!

Eerste Workshop

Maar ja, hoe doe je dat een houten surfplank maken. Zat filmpjes op YouTube natuurlijk. Maar ook wel leuk om het te leren van een fysieke leermeester. Zo kwam Peter Plank voor zijn eerste workshop terecht bij Thomas Bauer. In 8 dagen tijd bouwde hij zijn eerste houten surfplank: een 6,8″ retro fish. Wat een kick!

Houten surfplank

Houten Mini Mal bouwen

Het genot van het schaven en shapen van je eigen houten plank bleek besmettelijk. Voor een tweede poging ging Peter Plank in de leer bij een Belgische shaper; Philippe Martens van Sinum Surfboards. 10 keer op en neer naar België voor de workshop was wat te veel van het goede, dus spraken ze af dat Philippe Peter Plank op afstand zou begeleiden bij het zelfstandig bouwen van zijn eigen 8″ Blade Mini malibu. Met een nieuwe meester leerde Peter Plank bovendien nieuwe technieken.

Volgende uitdaging: Surfplank van afvalhout

Met inmiddels nog wat meer ervaring met bouwen, repareren en glassen van houten surfplanken is het tijd voor een volgende uitdaging. En om Peter Plank’s eigen stijl te vinden. Daarom is voor dit jaar de uitdaging om een holle houten surfplank te shapen voor 100% uit Amsterdams afvalhout. Wordt vervolgd!

Wil je ook je eigen houten surfplank bouwen, onder begeleiding van Peter Plank? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de volgende workshops.

Bezig met verwerken …
Gelukt! We houden je op de hoogte!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: