
In oktober was Peter Plank, samen met Smaak te pakken, gastheer voor het bezoek van leerlingen van het Orion College Drostenburg aan de stadsboerderij Osdorp. Het bezoek was in het kader van hun maatschappelijke diensttijd waarin ze wilden leren over duurzaamheid en circulair denken.
Leren door te doen en zelf ervaren
Op de boerderij kunnen deze begrippen mooi opgehangen worden aan het thema voedsel. Vanuit vragen zoals wat doen we met ons oude brood? Gooien we dit weg bij het afval of kunnen we er nog iets nuttigs van maken? En wat kunnen we doen om minder brood weg te gooien?
Om de waarde van brood beter te beseffen hebben de leerlingen hun eigen brood gebakken. En oud brood geup-cycled tot heerlijke wentelteefjes gemaakt met eieren van onze eigen kippen en met verse frambozen uit de tuin. En waarom zou je dit wel of niet moeten willen doen op rookvrije houtkachel gestookt op afvalhout?

Educatieve lessen op maat
Wil je ook een leuke & actieve les op maat voor de kinderen waar jij mee werkt? De samenwerkende ondernemers op de boerderij denken graag met je mee! Neem contact met ons op of meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.
activiteiten afval educatie bamboe bedrijfsuitje cob compost toilet eco-bouwen fietsenstalling groen dak helofytenfilter houten surfplank insectenhotel klimaattuin kringlopen leembouw leemstuc lessen circulair denken lessen duurzaamheid Levend Bouwen Levend Huis leven van afval Lezingen natuurlijk bouwen off-grid peru Pizza oven regeneratief bouwen Regeneratief ontwerp speciaal onderwijs stadsboerderij osdorp strobouw surfplank zelf maken teamuitje upcycling Vacatures vegetatiedak verbouwing voor bedrijven voor de buurt voor kinderen voor volwassenen waterzuivering werkplaats workshop zomerweek