Lessen duurzaamheid en circulair denken voor speciaal onderwijs

In oktober was Peter Plank, samen met Smaak te pakken, gastheer voor het bezoek van leerlingen van het Orion College Drostenburg aan de stadsboerderij Osdorp. Het bezoek was in het kader van hun maatschappelijke diensttijd waarin ze wilden leren over duurzaamheid en circulair denken.

Leren door te doen en zelf ervaren

Op de boerderij kunnen deze begrippen mooi opgehangen worden aan het thema voedsel. Vanuit vragen zoals wat doen we met ons oude brood? Gooien we dit weg bij het afval of kunnen we er nog iets nuttigs van maken? En wat kunnen we doen om minder brood weg te gooien?

Om de waarde van brood beter te beseffen hebben de leerlingen hun eigen brood gebakken. En oud brood geup-cycled tot heerlijke wentelteefjes gemaakt met eieren van onze eigen kippen en met verse frambozen uit de tuin. En waarom zou je dit wel of niet moeten willen doen op rookvrije houtkachel gestookt op afvalhout?

Educatieve lessen op maat

Wil je ook een leuke & actieve les op maat voor de kinderen waar jij mee werkt? De samenwerkende ondernemers op de boerderij denken graag met je mee! Neem contact met ons op of meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Bezig met verwerken …
Gelukt! We houden je op de hoogte!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: