Workshop Lemen Pizza Oven Maken

Leer je eigen leem oven bouwen van A tot Z.

 • Type oven is geschikt voor pizza’s en brood bakken, stoof potjes koken, kruiden drogen etc.
 • 3 dagen: 24 en 25 juli en 28 augustus 2021
 • Locatie: Ecohof – Amsterdam Noord
 • Prijs: 125 euro per persoon
 • Maximaal 6 deelnemers (vol=vol)
 • Inclusief Pizza Party

Bouw je eigen lemen pizza oven

Hoe maak je de lekkerste pizza’s zonder aardbevings-schade in Groningen te veroorzaken? Met een zelfgemaakte lemen pizza oven natuurlijk! Tijdens deze 3-daagse workshop leer je alle in’s en outs. En proef je natuurlijk je eigen pizza uit je zelf gemaakte oven.

Voor deze workshop werkt Peter Plank samen met Ecohof, een nieuw stadslandbouwproject in Amsterdam Noord dat wel een lemen oven kan gebruiken. Die gaan we dan ook met z’n allen voor hun maken. Met klei van eigen grond! Hoe lokaal wil je het hebben?

Programma workshop

Dag 1 bouwen we de met flesjes geïsoleerde vloer van de oven bovenop de sokkel. Ook maken we de mal van zand waar de oven overheen gaan bouwen.

Dag 2 gaan we de lemen binnenwand van de oven bouwen en hier vervolgens een stro isolatielaag op aanbrengen. Het geheel sluiten we af met een jute bewapeningsnet tegen barsten. De oven kan in de toekomst worden opgestookt tot 400 graden, dus dat is wel nodig!

En dan is het tijd voor de oven om te drogen. Dag 3 (een maand later) stucen we de oven aan de buitenkant met leem af en kunnen we een 3D decoratie aanbrengen. Dan moet ie nog even drogen, maar kunnen we alvast een datum prikken voor de pizza party binnenkort! Iedereen neemt z’n favoriete toppings mee, wij zorgen voor het deeg en saus.

Data en tijden:

 • 24 en 25 juli en 28 augustus 2021
 • Van 10.00 tot 16.00

Locatie:

Eco hof – Noordhollandskanaaldijk 24 – 1034 ZL Amsterdam

Prijzen:

 • 125 euro per persoon.
 • Inclusief 3 dagen workshop, materiaal en gereedschap, lichte lunch tijdens de 3 workshop dagen (evt. zelf extra lunch meebrengen als je hongerig wordt van leem stampen) en reünie BYO-pizzaparty om oven uit te proberen (datum wordt nog in overleg bepaald).
 • Exclusief de oven, die blijft op Eco-hof staan en kun je niet mee naar huis nemen helaas 🙂

Voorwaarden:

 • Deelname aan alle activiteiten is voor 100% op eigen risico. Op geen enkele manier kan de organisatie verantwoordelijk worden gehouden voor schade aan personen of materialen. Deelnemers verklaren bij deelname zelf voldoende verzekerd te zijn tegen elke soort schade waar ze mogelijk mee te maken krijgen tijdens deelname aan de activiteiten.
 • Activiteit wordt gegeven volgens RIVM Corona richtlijnen.
 • Indien activiteit niet door kan gaan wegens Corona wordt in overleg een nieuwe datum gepland. Er wordt er geen geld terug gegeven.

Vragen en inschrijvingen

Met het formulier hieronder kun je je opgeven of evt. vragen stellen. Je kunt ons ook bereiken per mail (info@peterplank.nl) of telefonisch op 06-52020467.

Recensies

Wat anderen van ons vinden


“Interactief verhaal”

Het verhaal van Peter over voedselverspilling en hergebruik van dingen leken ze ook interessant te vinden. Hij maakte het goed interactief door tussendoor in z’n verhaal vragen aan ze te stellen.

Aya

“Ik respecteer zijn keus!”

Ik kan er maar niet bij, dat Peter die een universitaire opleiding heeft, er voor kiest nauwelijks geld te verdienen, zijn spullen uit prullenbakken haalt en er voor kiest om met zo weinig mogelijk te leven. En dan ook nog kapotte schoenen!!

Haitan

“Goede aanpak”

Bij aankomst pakte Peter een stuk beschimmeld brood uit de bak. Hierdoor ontstond er meteen een discussie of je zo een brood wel of niet kan voeren aan de dieren. Deze aanpak werkte heel goed.

Jan Willem

“Goed geïnformeerd”

Ik vind de twee workshops goed aansluiten bij het thema duurzaamheid. De workshopsleiders waren goed geïnformeerd en het thema kwam vaak aanbod.

Juan

%d bloggers liken dit: