Workshop Up-cycling

Maak ’t met Peter Plank

Samen met Peter Plank leer je zelf dingen te maken met écht gereedschap. Van een zelfgemaakte klapstoel tot een unieke pizzaplank. De laatste 3 workshops begeleidt Peter Plank jou om je eigen droomstoel zélf te maken.

zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.30 – 5 september t/m 14 november 2020

Nieuw!

Nieuw dit jaar op de Stadsboerderij is het upcycling programma: “Maak ’t met Peter Plank“.  Gedurend 10 workshops op de zaterdagmiddag (14.30-16.30) leer je samen met Peter Plank zelf dingen te maken. En te werken met écht gereedschap. Tijdens de workshops ga je zelf aan de slag met klussen in de werkplaats. Maar leer je ook over de verschillende materialen, hoe je veilig met gereedschap om gaat en bijvoorbeeld hoe elektriciteit werkt.

Maak je eigen droomstoel

Als je inmiddels een beetje handig bent, begeleidt Peter Plank jou tijdens de laatste 3 workshops om je eigen stoel zélf te maken. We sluiten af met een feest voor onze vrienden en familie om te laten zien wat we voor moois hebben gemaakt. Genietend van zelf gemaakte pizza, gebakken met zelf gehakt hout, etend van een zelf gezaagde pizzaplank, zittend op een zelf in elkaar gezette stoel ontvang je een zelf verdiend makers-diploma. Je zult ervaren hoe goed het voelt om je eigen dingen te kunnen maken in jouw eigen creatieve stijl.

Kosten

Maak ’t met Peter Plank is bedoeld voor jongeren van 10 tot 16 jaar en kost in totaal 39 euro voor 10 lessen.

Dus waarom probeer je niet gewoon of je het leuk vindt om handiger te worden en zelf je eigen dingen te maken?

Vragen en inschrijvingen

Met het formulier hieronder kun je je opgeven of evt. vragen stellen. Je kunt ons ook bereiken per mail (info@peterplank.nl) of telefonisch op 06-52020467. Maximaal 5 deelnemers. Vol = vol.

Programma najaar 2020

5 september – Maak ’n PIZZA PLANK (1) met Peter Plank (elektrisch zagen en boren)

12 september – Maak ’n PIZZA PLANK (2) met Peter Plank (hout schaven, schuren en oliën)

19 september – Maak VUUR met Peter Plank (hout hakken, zagen, vuur stoken en pizza eten!)

26 september – Maak ’n LAMP met Peter Plank (elektriciteit) 

3 oktober – Maak ’n VOGELHUIS (1) met Peter Plank (spijkeren, schroeven en lijmen)

10 oktober – Maak ’n VOGELHUIS (2) met Peter Plank  (verven en creatief)

24 oktober – Maak ’n STOEL (1) met Peter Plank

31 oktober – Maak  ’n STOEL (2) met Peter Plank 

Week van 7 november – Maak ’n STOEL (3) met Peter Plank (individuele extra les)

14 november –  Maak ’n FEESTJE met Peter Plank (Afsluiting / Diploma Uitreiking)

Alle workshops beginnen om 14.30 en eindigen om 16.30. De tijden van de workshop in de week van 7 november worden onderling afgestemd.

Recensies

Wat anderen van ons vinden


“Interactief verhaal”

Het verhaal van Peter over voedselverspilling en hergebruik van dingen leken ze ook interessant te vinden. Hij maakte het goed interactief door tussendoor in z’n verhaal vragen aan ze te stellen.

Aya

“Ik respecteer zijn keus!”

Ik kan er maar niet bij, dat Peter die een universitaire opleiding heeft, er voor kiest nauwelijks geld te verdienen, zijn spullen uit prullenbakken haalt en er voor kiest om met zo weinig mogelijk te leven. En dan ook nog kapotte schoenen!!

Haitan

“Goede aanpak”

Bij aankomst pakte Peter een stuk beschimmeld brood uit de bak. Hierdoor ontstond er meteen een discussie of je zo een brood wel of niet kan voeren aan de dieren. Deze aanpak werkte heel goed.

Jan Willem

“Goed geïnformeerd”

Ik vind de twee workshops goed aansluiten bij het thema duurzaamheid. De workshopsleiders waren goed geïnformeerd en het thema kwam vaak aanbod.

Juan